Om kenneln

Kennel Kicker Rock

Uppfödning av borderterrier

Följ oss gärna på facebook!

https://www.facebook.com/kickerrockborderterriers/


Kenneln må vara ny till namnet men har femton års erfarenhet av borderterrier!


Idén till kennelnamnet Kicker Rock föddes på en resa till Sydamerika sommaren 2014 där vi besökte Galapagosöarna. En måste-aktivitet där var att snorkla runt en brant klippa där stupen försvann ner i ett flera hundra meter djupt, mörkblått vatten i syfte att spana in hammarhajar. Eftersom jag vare sig är ett fan av hajar eller djupt vatten fick jag minst sagt stålsätta mig för att övervinna min rädsla och slänga mig i vattnet. Efter en stunds hyperventilerande (i snorkel) kom jag till slut till sans och kunde faktiskt njuta av vår snorkeltur. Vi såg inga hammarhajar men från denna dag stod det klart att för mig betyder "Kicker Rock" att ingenting är omöjligt om man övervinner sina rädslor och fattar modet att utmana sina gränser. Detta är även tydliga karaktärsdrag som jag tycker att man kan se hos borderterriers. Ständigt sugna på äventyr missar de sällan chansen och innehar ett extremt stort mod utan att vara dumdristiga (även om jag kan tycka att det var ganska dumdristigt att försöka snorkla bland hammarhajar, men så är jag inte en borderterrier heller).


I huvudsak drivs kennelarbetet av mig, Mari, men utan min sambo Jonas vore det hela ett omöjligt arbete. Mitt intresse för hundar har egentligen varit ett faktum sedan jag föddes eftersom jag hade lyckan att växa upp på mina föräldrars kennel, kennel Vekaboda, som då födde upp jaktspringers. När jag var 12 år fick jag äntligen köpa min egen hund och borderterrier, Tiddy, som otroligt nog fortfarande är en pigg dam. Redan som femtonåring registrerade jag min första, egenuppfödda valp men på grund av en efterföljande livmoderinflammation och operation lades sedan hunduppfödningen åt sidan. Under år av studier, resor och militärtjänstgöring hade jag begränsad möjlighet att skaffa ny hund, fram till för tre år sedan då Nike gjorde entré i vårt liv. Förhoppningen är nu att hon kan bli stamtik och lägga grunden till kenneln.  Mitt mål är att föda upp sunda hundar som är rastypiska, både exteriört och mentalt. Jag anser att jag som hunduppfödare har ett enormat ansvar i att vara noggran i valet av att låta en tik gå i avel och vilken hanhund jag väljer till henne.


Om detta är platsen för det vill jag här passa på att rikta mitt VARMASTE TACK till Helene och Christer på kennel Kontrast som hjälpt mig otroligt mycket på vägen. Så har även mina kära föräldrar, min bror och min sambo - utan er vore detta inte möjligt!